Little Dragon

I fodsporene på Jose Gonzalez og Jens Lekman kommer det funky band Little Dragon, som det seneste skud på stammen fra Gøteborgs musikscene. Bandet består af fire skolekammerater, der med en minimalistisk og behagelig lyd kredser om sangerinde Yukimi Naganos lidt skæve, men samtidig iørefaldende vokal. En stil der bedst kan beskrives som en jazzet udgave af Massive Attack.

Selvom lydbilledet er minimalistisk, så bevæger de sig igennem flere genrer. Her skal bandet være glade for, at de har Yukimi til at binde trådene sammen, for ellers ville flere af produktionerne blive overset. Men i stedet kommer deres enkle lyd til at fremstå som et yderst smart træk, for Yukimis unikke sangstil kræver nemlig masser af frirum til at bevæge sig rundt i. Og hvad enten det er på det elektroniske ‘Turn Left’ eller det melodiske ‘Twice’, så er hendes stemme tryllebindende, og jeg tvivler på, at der findes en musikalsk genre, hun ikke mestrer.

Det er dog nummeret ‘After the Rain’, der sørger for, at man ikke glemmer Little Dragon lige med det samme, for her slipper hele bandet de pæne tøjler, der kendetegner den resterende del af albummet. Nummeret består af en taktfast highhat og baslinie, der toppes med et harmonisk klaverspil i stort set samme rytme. Sammen bliver det til et unikt jazzet breakbeat, som Yukimi flyder meget råt over, og det er præcis dette nummer, hendes stemme er blevet skabt til at lave.

Little Dragon. 'Little Dragon'. Album. Peacefrog/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af