Maps – medrivende live-nærvær

Turneen ovenpå forårets udgivelse af debutalbummet ‘We Can Create’ bragte engelske Maps, alias James Chapman, til Loppens lave lofter, hvor en lille flok havde forsamlet sig for at høre hans hjemmegjorte shoegazer-electronica. Til lejligheden blev han assisteret af et liveband.

At høre Chapman udfolde sine numre med band var bestemt en fornøjelse. Hans musik blev tilføjet meget mere nerve og kom ud af den tomgang, som er at finde på albummet. Især de tight spillede trommer, der indimellem kom med overraskende udbrud, var med til at give Chapmans numre det helt rigtige live-nærvær, hvor der var skruet lidt ned for elektronikken og i stedet op for guitar og bas. Den velkontrollerede stemmeføring fik til tider én til at tænke på Ben Gibbard, ligesom musikkens postrock elementer ledte tankerne i retning af Postal Service-universet.

Med bagtæppet fyldt af flimrende visuals og den sympatiske Chapman i front, med et bogstaveligt talt skosnude-vendt blik, blev albummets numre krænget helt ud over scenekanten i overbevisende stil. Især albumsinglen ‘It Will Find You’ blev leveret så medrivende og formfuldendt, at det var ærgerligt, at det blev spillet som kun det femte nummer i rækken og ikke senere, da det var og blev koncertens højdepunkt. De resterende af albummets numre blev spillet med omhu og præcision, men desværre var det kun ‘Start Something’ fra vinterens ep-udgivelse, der som enligt ekstranummer, fik sendt publikum ud i efterårskulden med en varm fornemmelse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af