Slum Village & Phat Kat – Detroits gyldne generation

Med få undtagelser kommer tidens spændende strømninger i hiphop fra alle andre steder end genrens fødeby, New York. De seneste år har især Detroit udfordret, og overhalet, højborgen mod øst med flere fremragende udgivelser, der alle er resultatet af en pulserende scene, som skyder frem med uhørt stor kommunal støtte.

Derfor var det også med visse forventninger, at man troppede op på Loppen lørdag aften, hvor ‘Motor City’ havde sendt to af sine fineste repræsentanter i form af duoen Slum Village og rapperen Phat Kat. Begge var sammen med nu afdøde J Dilla, som også har været deres producer, de første fra Detroits gyldne generation.

Phat Kat trumfede tidligere på året igennem med monsteret ‘Carte Blanche’, der både fermt og frygtindgydende indkapsler den klassiske Detroit-lyd med hårdt pumpende beats og soulfyldte samples. Det formåede Phat Kat også fint at dosere og overføre til scenen på Loppen. Men showet viste også, at det først er med denne plade, at han har fået hul igennem til et større publikum, som kan glæde sig til, at rapperen kun vil få mere sceneerfaring fremover.

Den har T3 og Elzhi til gengæld og med fire albums plus det løse, så har Slum Village også et slidstærkt bagkatalog at tære på. Det beskedne fremmøde blev da også velsignet med nyklassikere som ‘Climax’, ‘The Look of Love’ og ‘Selfish’. Det hele leveret med indlevelse og professionalisme i en fornuftig lydkulisse, der understregede, at de gamle fra den gyldne generation stadig kan følge med de nye. Og det kan de så for alvor bevise, når de senere på året smider en ny plade på gaden.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af