Dirty Projectors

Der er noget tiltrækkende med originaler, der som Don Quijote rider ud mod de musikalske urimeligheders horisonter. David Longstreth fra Dirty Projectors er en sådan type, og helt galimatias har han fået den idé, at frit fra hukommelsen genindspille Black Flags banebrydende hardcore milepæl ‘Damaged’.

Versionerne ligger så fjernt fra forlæggene, at de næsten er uigenkendelige. Mens ‘Damaged’ var en uafrysteligt vred og desperat plade, der isolationistisk gjorde oprør mod verdens elendighed, så er ‘Rise Above’ irriterende nok, næsten en huskeliste over tidens tendenser fra den vilde vest. Freaky kor sang. Tjek! Brægende distanceret vokal. Tjek! Hysteriske stop og start. Tjek! Alle coole referencer fra stilarter som jazz til punk blandes ned i gryden. Tjek!

Ikke at det er noget galt i det, men Black Flag’s album lyder stadig, som var den lavet med livet som indsats, mens sangene her lyder som om, de blot er lavet for sjov. Lidt ligesom Nouvelle Vague, hvis radikale genfortolkninger af 80’er klassikere kun formår underholde lige så lang tid, som det varer at dele en flaske vin.

Albummet rundes dog fornuftigt af med det oprindelige åbningsnummer ‘Rise Above’, som vi får i en absolut brillant udgave, hvis trøstesløst håbefulde stemning kaster nyt lys over sangen. Rundtossede Minutemen-funken på ‘Six Pack’ og skummelt rodede ‘What I See’ efterlader også indtryk, dog uden at hæve sig fra at være pudsige fortolkninger af noget mesterligt.

Dirty Projectors. 'Rise Above'. Album. A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af