Figurines – sidste nat med kliken

Der var dømt afdansningsbal i Store Vegas prægtige festsal. For det var foreløbigt sidste chance for københavnerne for at se Figurines i fuld firspring, inden gruppen drager på turné i Tyskland, Frankrig, Norge, Sverige, Canada og Guds eget land, USA. Efter rosende, international omtale af gruppens to forrige album, ‘Shake a Mountain’ og ‘Skeleton’, arbejder indierock-kvintetten nemlig i øjeblikket intenst på at få hul igennem til det store, forjættede udland med sommerens 60’er-poppede albumtilføjelse, ‘When the Deer Wore Blue’, som løftestang.

To spørgsmål rumsterede derfor forud for koncerten: Hvordan er dagsformen her på tærsklen til udlandseventyret, og hvordan fungerer de nye sange så live? Førstnævnte spørgsmål kan besvares med et rungende »god!«. For anført af en skælmsk Christian Hjelm på guitar og knirkende vokal, var femkløveret tydeligvis tændte og klar til at ruske op i det forventningsfulde menneskehav.

Til gengæld var kvaliteten af de nye numre mere diskutabel. Selvom det flossede popøre fik, hvad det kom efter, med ‘Let’s Head Out’, ‘Hey Girl’, ‘Drove You Miles’ og den gribende, sofistikerede balladesag ‘The Air We Breathe’, så manglede lidt for mange af nykommerne tilstrækkelig melodisk pondus til at rive én med.

Et minus var også den lidt rodede lyd, der desværre skyggede en del for især tangentspiller Jens Ramons udskejelser. Heldigvis var der fundet plads til gammelkendte knaldperler som ‘Silver Ponds’, ‘I Remember’ og den tungt trækkende ‘Ambush’, der med sine uafrystelige harmonier affødte fællessang og frigjort dans.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af