John Fogerty

Da Creedence Clearwater Revival brød sammen i 1972, var John Fogerty den eneste, der ikke blev sluppet fri af kontrakten med Fantasy Records. Det var naturligvis ikke noget, der passede Fogerty, og da han i 1985 blev sagsøgt af Fantasy, der mente, at hans solomateriale lød lidt for meget som CCR, virkede vejen til forsoning mellem forsangeren og pladeselskabet lang og ufremkommelig.

‘Revival’ er Fogertys første materiale for Fantasy i mere end 30 år. De er blevet gode venner, alt er ‘hunky dory’, og den 62-årige sanger har gravet godt i sin fortid, og lyder nu som snydt ud af næsen på sig selv anno 1969. ‘I Can’t Take It No More’ rusker op i klassikeren ‘Fortunate Son’ og sender en gedigen spytklat i fjæset på Bush med ordene: »I bet you never saw the National Guard / Your daddy wrote a check and there you are / another fortunate son«, mens ‘Creedence Song’ er noget så speget som Fogertys hyldest til sin egen legende.

Al ære og respekt for, at manden endelig har fået fred i både sjæl og fortid, og for de gamle fans vil det uden tvivl være en underholdende oplevelse at høre Fogerty forsøge at genfinde energien og sjælen fra de gode gamle dage. Men selv her må skuffelsen over, at en mand med så historiske sangskrivningsevner alligevel vælger en så sikker og uspændende vej på hele albummet, trods alt nage lidt under lædervesten.

John Fogerty. 'Revival'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af