Beirut – burde være aflyst

»Smuk og pompøs«. Sådan blev 21-årige Zack Condons stemme beskrevet af Soundvenues anmelder i forbindelse med udgivelsen af den roste debut, ‘Gulag Orkestar’. Det var dog mildest talt hverken en smuk og pompøs stemme, publikum fik at høre søndag aften, da den unge herre med sit syv mand store brassband gæstede Store Vega. Stemmen var forsvundet, og sammen med den åbenbart også al fornemmelse for, hvordan man som professionel musiker optræder overfor et publikum, der har betalt dyrt for at komme til koncert.

Det startede fint, når man ser bort fra overstyrede mikrofoner og dårlig lyd, og de første par sange fik det veloplagte band tændt op under søndagspublikummet. Men inden længe stod det dog lysende klart, at Zachs stemme var forsvundet, og med den også Beiruts berettigelse til overhoved at begive sig op på en scene. »I’m sick«, udbrød aftenens hovedperson flere gange, og for at kompensere for dette, blev opvarmningsbandet Twilight Sads forsanger, James Graham, hevet på scenen, for at overtage mikrofonen.

Allerede med dette træk fes luften i ekspresfart ud af ballonen, men helt flad blev den dog, da Zach Condon inviterede publikum på scenen for at synge, og man derefter skulle lægge øre til tre fans’ skrækindjagende fortolkninger af Beiruts smukke og ekstremt personlige sange. Med de to stjerner som denne koncert hiver hjem, går den ene til den dygtige violinist, og den anden til bandet for at skulle stå dette vanvid igennem. De må have siddet tilbage med en dårlig smag i munden, og vi andre havde nok været bedre tjent med en aflyst koncert.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af