Atmosphere

Nogle gange kunne man godt ønske sig, at der var flere hiphop-grupper, der anvendte et band frem for kun den sædvanlige dj, som ellers er så kendetegnende for genren. Især når man har oplevet, hvor meget dynamik en gruppe som The Roots har live. Men man må også indse, at det ikke er alle, der kan udnytte livemusikkens potentiale. Det er den nye ep med Atmosphere, der varsler med et helt album til april, i hvert fald et bevis på. Her er tre af numrene nemlig indspillet med band.

Den funky, varme rytme på ’66th Street’ med et tydeligt guitarriff er egentlig meget tilforladelig, men de ringlende synth- og guitartoner på ‘They All Get Mad at You’ bliver anstrengende i længden, og den variation et liveband tilbyder, bliver slet ikke udnyttet. ‘Beautiful’ summer af bløde, psykedeliske toner, men sangen om en selvmedlidende kvinde, er hurtig glemt.

Derimod er den lidt sløve ‘banger’ ‘Don’t Stop’, der åbner ep’en med sin futuristiske produktion kendetegnet ved en elektronisk drone og lukkeren ‘Ha, This One Is About Alcohol Too’ med en samplet jazzguitar i omkvædet langt mere indtagende. Om numrene med liveband er et forvarsel om stilen på det kommende album, vil kun tiden vise, men umiddelbart virker det som om, at sangene bliver bedst, når Atmosphere holder sig til elektronikken og sine pladespillere.

Atmosphere. 'Sad Clown Bad Winter #11'. Ep. Rhymesayers/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af