Olga Kouklaki

4 6

Der er ingen tvivl om, at der står et par Garbage-cd’er i Olga Kouklakis pladesamling. Og lur mig om, hun ikke også havde en plakat af den fandenivoldske frontfigur Shirley Manson hængende på væggen i teenageværelset dengang i midten af 90’erne. ‘How Do You Feel’, ‘Her Own Right’ og titelnummeret er alle tracks, som kunne have stået på ovennævntes setliste. Men at man sagtens kan læne sig op af forbilleder og samtidig stå på egne ben, er den debuterende græker et glimrende eksempel på. Selvsikkerheden oser ud af højtaleren fra første skæring, hvor Kouklakis kælne, sensuelle og til tider deciderede sexede vokal, smyger sig ind og ud mellem knitrende synths, pumpende beats og funky slapbas.

Elektropop er en svær genre at kaste sig ud i. Chancen for at lyde fersk som studenterhue og æblekinder er ligeså stor som at blive postuleret hård i filten. En balance den græske muse holder flot, ikke mindst takket være sin evne til at dosere sin begrænsede, men udtryksfulde vokal. Tydeligst udtrykt på de rolige numre med stemning af en natklub fem minutter efter lukketid.

Det er befriende at støde på en debuterende elektronisk popmusiker, der ikke bevidstløst kaster sig over et moderigtigt miks af kitschet eurodisco og dunkende electroclash. Kouklaki kigger i stedet andre og mere interessante steder hen efter inspiration.

Olga Kouklaki. 'Getalife'. Album. PIAS/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af