Rivers Cuomo

Rivers Cuomo er nok mest kendt som den hornbrillebærende frontmand i amerikanske Weezer, men her er han altså solo på en plade, der i den grad lever op til dens titel. Albummet består nemlig af 18 af sangerens mere eller mindre finurlige demoer, jamsessions samt slet og ret gøglerier, som stritter i alle retninger. Det være sig eksempelvis en coverversion af Ice Cubes ‘The Bomb’ eller den vokalbårne vrøvle-sang ‘Dude, We’re Finally Landing’.

Mere interessant er den hidtil hengemte version af Weezer-hittet ‘Buddy Holly’, som her fremføres i en langsommere og noget mere kantet version end den, der gik sin sejrsgang på MTV. De fleste af sangene fremstår rå og ufærdige, og flere af dem er optaget i en temmelig tvivlsom lydkvalitet.

De kuriøse mellemspil kan virke temmelig enerverende, men man skal dog ikke afskrive albummet af den grund. For selvom de kun optræder her i skitseform, gemmer der sig ind imellem nogle virkelig smukke sange. ‘The World We Love So Much’ er eksempelvis en utrolig intens sag med Cuomo alene på akustisk guitar, mens der er masser af distortion på et nummer som ‘Superfriend’, som understreger, at Rivers Cuomo er en virkelig dygtig sangskriver.

Rivers Cuomo. 'Alone: The Home Recordings of Rivers Cuomo'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af