Lily Electric – artrock med jetlag

»Vi har lidt jetlag«, proklamerede Lily Electric-frontmand Bjarke Porsmose fra kanten af scenen. Just hjemkommet fra en amerikansk miniturné, der har bragt dem forbi New York og senest Austin til branchefestivalen South By South West, skulle den Berlinbaserede kvartet til aftenens koncert i Århus afprøve materialet fra deres forestående debutalbum foran et dansk publikum.

Bandet har sans for at balancere mellem det iørefaldende og eksperimenterende, og repertoiret bestod da også af lige dele artrock-besjælede guitarudladninger og poppede hooklines, begge dele kontant leveret. En del lydmæssige problemer under koncertens første halvdel betød desværre, at de stramme kompositioner blev iklædt en knap så stringent indpakning, og det gik særligt ud over korarrangementerne, der ellers er et af gruppens største trumfkort.

Aftenens show kulminerede i en slagkraftig tretrinsraket bestående af den udsyrede, næsten instrumentale ‘Love Travels Far’, den Brian Wilson-klingende popperle ‘Churchbells’ med alle fire bandmedlemmer på vokal og den skizofrent legesyge ‘Naughty Girl’, der omsider skabte røre i et ellers lidt uinspireret publikum.

Herefter gik Lily Electric efter en god times spilletid af scenen for dog at vende kortvarigt tilbage med et enligt ekstranummer, der aldrig bemægtigede sig publikums interesse og således satte et lidt fladt punktum for en ellers glimrende koncert. Men næste gang prøver vi uden jetlag, drenge!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af