Destroyer

Vancouvers hårdtarbejdende søn, Daniel Bejar, der både kan skrive bandsucceser som The New Pornographers og Swan Lake på sit cv, har begået sit ottende soloalbum under signaturen Destroyer. Med skiftende bandkonstellationer har Bejar i mere end et årti eksperimenteret sig frem, og selvom der ikke er tale om et soloalbum i ordets egentligste forstand, så er Destroyer i høj grad præget af at være hans værk alene.

På ‘Trouble in Dreams’ samles to af Bejars specialiteter: Dylan’sk klingende vokal og dekadent kabaret-stil. En interessant sammensmeltning af to temmelig forskellige stilarter, der lykkes delvist. Hvor ‘Dark Leaves From a Tread’ og ‘The State’ i albummets begyndelse dyrker det Dylan’ske univers mest intensivt, tager kabaret-stilen over mod albummets slutning og lader teatralsk storladenhed sive ud gennem alle revner og sprækker i både musik, tekst og vokal.

Bejar lykkes dog bedst i de mere reflekterende og enkle passager på albummet. ‘My Favorite Year’ er eksempelvis en smuk og charmerende sang, hvor der gøres status på årene, der er passeret. Også ‘Shooting Rockets’ vinder ved en fin kombination af et klassisk, mediterende rockrefræn blandet med en dyster messende stemme. Det er prisværdigt, at Destroyer aldrig bliver forudsigelige, men alligevel er det dog i det simple, at bandet finder sin største styrke.

Destroyer. 'Trouble in Dreams'. Album. Merge/A:Larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af