The William Blakes

»Fuglen: en rede, edderkoppen: et spindelvæv, mennesket: venskab«.
Det medmenneskelige citat stammer fra poeten William Blake (1757-1827). Og netop venskab var udgangspunktet, da brødrene Fridolin og Frederik Nordsøe sammen med deres bedste ven, tidligere Liga-vært Kristian Leth, dannede pladeselskabet Speed of Sound og deres eget fællesband The William Blakes. Med et bandnavn og albumtitel, der hylder en afdød poet og en Flaming Lips-forsanger, er spørgsmålet, om de tre venner kan byde ind med noget, der er helt deres eget? Svaret er heldigvis ja.

»Ja!« var også det eneste accepterede svar under albummets indspilningsproces. Og det kan høres. ‘Secrets of the State’, ‘Violent God’ og ‘Science Is Religion’ indeholder toptunet sangskrivning, der ville kunne opnå podieplacering i en indie-olympiade. Og ligesom deres poet-navnebror er bandet heller ikke bange for at omfavne galskaben, som når Leth i en hysterisk homage til Michael Jacksons pop-poesi udbryder: »Mama say mama sa ma ma cu sa!«.

Albummet byder på masser af melodier, der går lige i hjernebarkens nynnecenter, hvor de kan ligge i ske med deres selvproklamerede inspirationskilder Talking Heads og Arcade Fire. Selvom de lækre hooks og refræner enkelte gange sker på bekostning af bevægelse og dynamik, rummer albummet dog talrige højdepunkter, der beviser, at The William Blakes er langt mere end et Kristian Leth-fritidsband. Det er en sammentømret og sprælsk treenighed, der bør blive fast inventar på den danske musikscene. Roskilde Festival, det var en opfordring!

The William Blakes. 'Wayne Coyne'. Album. Speed of Sound/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af