Death Cab For Cutie

Death Cab For Cutie inkarnerer den kommercielt succesfulde udvikling, som den alternative rock har gennemgået de seneste år i USA. Efter at have rumsteret i rockundergrunden siden 1998 fik gruppen for alvor hul igennem til de brede masser efter dels i 2004 at have bidraget til soundtracket til teen-serien ‘The O.C.’, dels med 2005-albummet ‘Plans’.

Kvartettens store styrke er evnen til at fremtrylle patosfyldte kompositioner med luft under vingerne i omkvædene. På ‘Plans’ havde lydbilledet dog tillige – muligvis som en konsekvens af gruppens nyunderskrevne kontrakt med major labelet Atlantic – fået en studeteknisk overhaling hen imod et mere lyttevenligt, radioegnet udtryk.

Den udvikling fortsætter Death Cab For Cutie på sin seneste studieudgivelse betitlet ‘Narrow Stairs’. Her bliver man mødt af et velvoksent band med styr på sine virkemidler. Det fungerer fremragende på eksempelvis førstesinglen ‘I Will Possess Your Heart’ (når man har tygget sig igennem den alt for lange intro), den henført harmoniske ‘Grapewine Fires’ og den bundeffektive, strømførende ‘Long Division’.

Til gengæld forfalder firkløveret andre steder som på den stillestående ‘Pitty and Fear’ og den halvsløje ‘Talking Bird’ til for konventionelle løsninger med forudsigelige og ufarlige melodier som resultat. Og så lyder Death Cab For Cutie pludselig som så mange andre konforme collegerock-band – som ‘middle of the road’ for følsomme teens.

Death Cab For Cutie. 'Narrow Stairs'. Album. Atlantic/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af