First Floor Power

I starten af dette årti var svenske First Floor Power Nordens ukronede konger af indie-scenen. De to albums ‘There is Hope’ og ‘Nerves’ bød på forfriskende og skæv indiepop af den kloge slags, og kombinationen af de to sangere Jenny Wilson og Karl Johan Winqvists særegne stemmer var gruppens ultimative trumfkort. First Floor Power var et band, det var svært ikke at holde af for deres uforudsigelighed og positive livssyn.

Efter fem års albumpause er First Floor Power så klar til at gøre et længeventet comeback. Holdopstillingen er ændret, efter at Jenny Wilson har forladt gruppen for at forfølge sin egen solokarriere, mens søster Sarah Wilson har overtaget pladsen som bandets kvindelige vokalist. Netop dette exit har som frygtet amputeret gruppen ganske betragteligt, da Jenny Wilsons vokal i særdeleshed tegnede bandets sound.

‘Don’t Back Down’ bliver desværre ikke det comeback, man kunne have håbet på. Der er simpelthen ikke nok interessant materiale og den charmerende skævhed, der tidligere var bandets varemærke, er med årene og omrokeringerne i bandet forsvundet.

Der findes heldigvis et par rigtig fine og vellykkede numre som eksempelvis åbneren ‘Lovesong’, der med sit messende og sørgmodigt repeterende»I will never leave you« og »I will always love you« tenderer en perfekt kærlighedssang. Også den 60’er-inspirerede ‘No Money and a Fee’ har gode kvaliteter og besidder ukuelig optimisme, som kun First Flower Power kan levere.

First Floor Power. 'Don't Back Down'. Album. Crunchy Frog.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af