Veto – for lidt af det gode

Uden at ryste på hånden smed Veto tidligere på måneden opfølgeren til den roste debut ‘There’s a Beat in All Machines’ på gaden. Navnet på den lille ny blev ‘Crushing Digits’, men Århus-kvintetten nøjedes ikke med blot at knuse tal. Enhver tvivl om de mon kunne levere en værdig arvtager blev også elimineret.

Torsdag aften skulle de så have pladen til eksamen på et udsolgt Store Vega. Fans er måske ikke de mest neutrale censorer, der findes, men forventningens glæde skal man jo heller ikke kimse af. At den så også tit er den største, skulle det desværre vise sig, efterhånden som aftenen skred frem.

Et noget nervøst Veto havde valgt at lade store dele af maskinparken blive hjemme til fordel for at mere traditionelt rocket sæt. Dette gjorde dog ikke noget godt for numrene, som for de flestes vedkommende fremstod mere ensartede, end de fortjener. Manglen på gode melodier blev udstillet, og længslen efter albummenes sylespidse lyd meldte sig hurtigt.

Koncertens højdepunkter kom da også, når der blev sat strøm til elektronikken, som på for eksempel ‘Blackout’ og de tre numre ‘Digits’, ‘Unite’ og ‘Built to Fail’, der blev leveret i rap i et hæsblæsende tempo. Her udfriedes det løfte, deres album har givet om et stort potentiale, og bandet viste, hvad de gør bedre end de fleste herhjemme: Kombinationen af rock og elektronik i en skarpsleben produktion. I den forbindelse skal trommeslager Mads Hasager fremhæves. Uden de store dikkedarer lagde han en bund, som sjældent er hørt mere tung og tight i dansk musik.

Tilbage står spørgsmålet, hvor Veto går hen efter de har undersøgt teknologiens muligheder til bunds? Aftenens koncert gav desværre ikke svaret.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af