Girl Talk

Mine noter er fyldt med referencer til kunstnere og sange. Under navnet Girl Talk bygger Gregg Gillis nemlig sin fængende bastardpop op af hele den populærmusikalske historie. Det seneste mix er endnu et betal-hvad-du-vil-album, der derfor kan hentes ganske gratis i digital form hos Illegal Art. Og hvad kunne være mere fair, når Girl Talk selv stjæler bredt fra verdens store musikbibliotek i kategorierne kitsch og classic.

På trods af at de forskellige samples skærer gennem tid og genrer – her skiftes let fra The Bands country-rock til de tidstypiske toner af Ace of Base – så er det indiskutabelt et hiphop-album. Der ligger næsten altid et vers eller omkvæd hentet fra hiphoppens utømmelige lager henover de knækkede rytmer. Men modsat de fleste hiphop-producere, der graver efter de sjældne og ukendte breaks fra 70’ernes gyldne funk- og soul-tid, så trækker musiknørden her små bidder ud af store hits og klikker dem sammen til et nyt nummer. Nyt, men genkendeligt.

Umiddelbart kan det virke for nemt at stjæle de største hits gennem tiderne og blande dem sammen med et dansabelt beat til et overdådigt eldorado af genkendelige lyde. Men Girl Talk gør det med en imponerende lethed, der får albummet til at svinge uden at ligne klippe-klister, og hans valg er både overraskende og morsomme. Hvis man har en puritansk tilgang til sine gamle hits, skal man holde sig langt væk, men hvis man gerne vil have dem genbrugt i et forrygende, poppet mix, er Girl Talk løsningen.

Girl Talk. 'Feed the Animals'. Album. Illegal Arts.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af