My Morning Jacket

Amerikanske My Morning Jacket er en pudsig størrelse. På deres første tre album var Louisville-kvintetten relativ nem at placere i kassen for følsom, alternativ country- og folkrock, men på den fjerde fuldlængde, ‘Z’ fra 2005, blev traditionerne udfordret af studietekniske eksperimenter med et interessant men også lidt vel løst resultat. At der ikke var tale om en momentan udskejelse men tvært imod en nyvunden eventyrlyst, understreger gruppens femte studiealbum, ‘Evil Urges’. For det er svært at holde styr på indfaldene såvel som at putte et mærkat på albummet.

Fra titelnummeret åbner ballet med en tålmodigt opbygget, spændstigt struttende komposition, og til den fire sekunder lange ‘Urges’ 55 minutter senere lukker albummet ned, bliver man blevet trukket igennem alt fra dansabel disco, progrock og alt. country til 60’er-pop og rendyrket rock’n’roll. Som hovedregel en underholdende rutsjebanetur men ind i mellem også en smule skizofrent.

Bedst fungerer det ubetinget på de to pedal steel-prægede ‘Walkin’ og ‘Look at You’. Her dyrker My Morning Jacket en opdateret Nashville-schlager-lyd, der klistrer fast til hjernebarken som florlet country-candyfloss. Og så får The Hold Steady hår til sin kam på ‘Aluminium Park’, en gedigen rockbasker med barpiano og fadølsskum i mundvigen.
At der også er mindre inspirerende stunder, hvor de slidstærke melodier drukner i genrelegen, kan ikke skjules, men My Morning Jacket tager akkurat stikket hjem på den fandenivoldske udfordring af rammerne for, hvad moderne, amerikansk rock kan rumme.

My Morning Jacket. 'Evil Urges'. Album. ATO/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af