SpejderRobot

Tjikkerlikker-tjikkerlikker-tjav-tjav-tjav! Med rygsækken fuld af råbåndsknob og en nysleben laptop i bæltet, rykker en altid beredt SpejderRobot ud for at hjælpe gamle damer og forvildede andefamilier over informationsmotorvejen.

En spejders vigtigste pligt er konstant dygtiggørelse. Noget manden indeni robotten, Mikael Elkjær, så sandelig har taget med sig fra Baden Powells kollektivistiske korpstanke og bragt ind i den noget mere solistiske electronica.

Hvert track er gennemarbejdet til noget nær perfektion, uden at det dog fjerner indtrykket af boblende spontanitet og kreativ skaberglæde. Ikke ét sekund keder man sig i selskab med ‘Falder baglæns ind i i går’, hvilket imidlertid ikke er ensbetydende med lette løsninger, der vil tækkes lytteren. Lyden udspiller sig i spændingsfeltet mellem organisk IDM, dub og dubstep, og tonen er melankolsk uden at være sørgmodig. Denne sættes op imod en konstant understrøm af underspillet humor i titler som ‘Shippingelev/besat’, ‘Grit Jurack’ (tysk håndboldspiller i Viborg) og ‘Det er mig der holder Henriette sammen’ med slet skjult henvisning til Under Byen-sangerinden Henriette Sennenvaldt, som er med til at skabe det helt særegne SpejderRobot-univers.

Mikael Elkjær har skabt en bemærkelsesværdig debut af international klasse, som bør få et stort publikum, også udenfor Danmarks grænser. Alt i alt er der så megen personlighed i ‘Falder baglæns ind i i går’, at SpejderRobot i allerhøjeste grad har fortjent duelighedstegnet for veludført elektronisk gerning.

SpejderRobot. 'Falder baglæns ind i i går'. Album. 12" Squirrel/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af