Atmosphere – underholdende undergrundshelte

I foråret udgav Atmosphere deres hidtidige hovedværk ‘When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold’. Et håndspillet hiphop-album med stærke socialrealistiske tekster, der rakte langt ud over den undergrund, hvor duoen betragtes som helte. Derfor var det en bet, at amerikanerne kom til Danmark uden det liveband, som de tidligere har turneret med, og som albummet indbyder til.

I stedet for tilbagelænede beats spillet på instrumenter tog produceren Ant plads bag pladespillerne. Her lagde han grundrytmerne til en bombastisk b-boy-koncert, hvor Slug i samspil med gæsterapperen Brother Ali fyrede op for en fest, der med fandenivoldske rim og attituder, men også humor og charme fik den værste skuffelse over det manglende liveband til at fortage sig.

Det festlige fokus betød også, at Atmosphere gravede dybt i bagkataloget og scorede point på energiske udladninger af nyklassikere som ‘God Loves Ugly’ og ‘Trying to Find a Balance’. Derimod blandede kun et minimum af numre fra seneste skive sig, men alle var tiltrængte pusterum med tid til eftertænksomhed – og under ‘Puppets’ og ‘Your Glasshouse’ også til stadionkoncert-agtig håndklappen og fællessang.

Og det var netop Atmospheres største bedrift denne aften. At skabe variation og underholdning i et show, der aldrig nåede studieudgivelsernes nærværende højdepunkter, men som trods alt havde nerve nok til ikke at falde igennem.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af