Choir of Young Believers ‘This Is For the White in Your Eyes’

Han er halv græsk, kvart dansk og kvart indoneser. Men Jannis Noya Makrigiannis har begået et helstøbt debutalbum som enmandskoret Choir Of Young Believers.

Sidste års ‘Burn the Flag’-ep var et fint forspil, der viste, at den 25-årige sanger og sangskriver både behersker det mildt poppede og det stærkt symfoniske. På den fremragende fuldlængdedebut står hans fine fornemmelse for melankoli og melodi i fuldt flor på 10 skæringer, der serverer det ene storladne stryger- og korarrangement efter det andet.

Det er sange, der typisk starter afdæmpet og akustisk, inden de langsomt folder vingerne ud og flyver fra reden som storslåede salmer. Og imens serverer Makrigiannis en begavet pop-prædiken med sin suveræne stemme. Harmløse harmonier med ahh- og åhh-kor vil nogle måske mene. Men næh nej. Hør bare omkvædet på ‘Next Summer’, der er blid musik med en bidsk tekst: »Next summer/I will return/ I’ll be back/ I’ll break your heart«.

Det forekommer særligt velegnet til rum med store hvælvinger men er også voldsomt vellydende i en lavloftet lejlighed. Det er meget organisk og meget orkestralt – og meget, meget godt. Den overpoppede ‘Action/Reaction’ er eneste forbier, mens især ‘Why Must It Always Be This Way’ rammer plet takket være et sublimt strygertema.

I starten af 2008 vandt Choir Of Young Believers en Steppeulv-pris for årets håb og en P3-pris for årets talent. Med debutalbummet lever koret af unge troende op til de store forventninger – og der er god grund til at tro på en stor fremtid.

Choir of Young Believers ‘This Is For the White in Your Eyes’. 'This Is For the White in Your Eyes'. Album. Tigerspring/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af