Carpark North

Forventningerne er i top på den danske trios tredje udspil, der på flere fronter gør op med de to forgængeres fix af synth og hårdslående guitar. For ‘Grateful’ er en helt igennem poppet oplevelse at være vidne til. Trioen har med producerhjælp fra newyorkeren Brian Sperber skabt en samling storslåede og yderst omkvædsvenlige sange, der sagtens kunne henvende sig til et langt bredere publikum end hidtil.

Albummet åbnes med den Europe-inspirerede ‘More’, hvor svulstige guitar- og synthfigurer løber om kap mod stjernerne, så glampoppen driver ned af væggene. Og følges op af den allerede meget spillede førstesingle ‘Shall We Be Grateful’, der lyder som et Backstreet Boys-nummer i gruppens velmagtsdage. Og sådan bliver det ved gennem pladens 11 sange, hvis tekstunivers blandt andet kræser om livets svære sider som kræft og udfordringerne ved at blive ældre.

Nu kunne det måske godt lyde som om ovenstående ikke umiddelbart tiltaler mig synderligt, men det er imidlertid ikke tilfældet. For hold kæft hvor kan de drenge deres kram, når det kommer til iørefaldende og velklingende pop-eskapader. Og når stort set alle numre printer sig fast med tolvtommer-søm allerede under første gennemlytning, må man bøje sig i støvet.

Selvom jeg godt kunne tænke mig bare en lille smule skrammer og larm hist og her, er ‘Grateful’ en stærk og yderst gennemført plade, der på alle leder og kanter peger direkte mod stjernerne.

Carpark North. 'Grateful'. Album. Copenhagen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af