The Holiday Show

Det er som at åbne vinduet og lade en kølig brise sprede sig i rummet, når man sætter The Holiday Shows debutalbum ‘We Are Popular’ på. Historier fra middelklassen som for eksempel skæringen ‘I Buy Myself A House’ og tunge eksistentielle erkendelser indsvøbes side om side i ubekymrede popmelodier.

Debutalbummet, som udkommer på danske Slow Shark Records, er en samling lette og avancerede popsange, der med hedengangne Gangways muntre melankoli vinder os over på poppens reserverede banehalvdel. »Always something missing in my life«, gentager forsanger Casper Castello på pladens absolutte højdepunkt ‘Always Something Missing’ med en blodfattig britisk lethed, der står i smuk kontrast til ordenes budskab. Castellos tilbagetrukne vokal kan let forveksles med hedengangne Gangways Allan Jensens lyse og ikke altid kompetente vokal – og det er netop denne kølige skødesløshed, som det nu opløste danske band lagde for dagen, The Holiday Show nu genfortolker i en ny og forfriskende electropop-udgave.

Det fire mand store band har udsendt en skive inden for en genre, som jeg har dyb sympati for. Men med genren følger, at grænsen mellem det sublime og det kedsommelige bliver hårfin, og trods forsøget på at indskrive sig i en raffineret britisk reserverethed og distancerethed, lyder projektet trods alt meget dansk – og lidt for ofte uopfindsomt.

The Holiday Show. 'We Are Popular'. Album. Slow Shark/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af