Mr. Oizo

Hvis den gule skabning på coveret virker bekendt, er det ikke så mærkeligt. Den hedder Flat Eric og spillede hovedrollen i den Levi’s-reklame fra 1999, der havde Mr. Oizos snurrige electro-track ‘Flat Beat’ som lydspor.

Det blev gennembruddet for den franske producer, der sammen med navne som Justice og Boys Noize har ført an i den bølge af støjglad og infernalsk electro, der har præget klubmiljøet de seneste par år. Bølgen er imidlertid ved at lægge sig, og støjkværnen er da også sat betydeligt ned i gear på ‘Lambs Anger’, hvor Mr. Oizo i stedet krydsklipper mellem et væld af musikalske kilder. Stadig med 80’ernes electrolyd som klisterbånd, men med et langt mere spraglet og fragmentarisk præg.

Det gør albummet til en lidt usammenhængende oplevelse, hvor man ofte har følelsen af at lytte med, mens Mr. Oizo rydder op i idébanken på sin harddisk. Flere numre har karakter af vignetter på et par minutter, men ikke desto mindre er der medrivende ting at finde – som den hikstende funk på ‘Z’, den sprøde disco-feel på ‘Jo’ eller den oppiskede house på ‘Gay Dentists’, der leger ivrigt med Bohannons disco-klassiker ‘Let’s Start II Dance Again’.

Det er ikke ideer, der mangler. Desværre er det lovlig få af dem, der for alvor gøres færdige og foldes ud i helstøbte numre. Men hvis et besøg i Mr. Oizos kreative værksted lyder fristende, er der hermed indbudt til åbent hus.

Mr. Oizo. 'Lambs Anger'. Album. Ed Banger/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af