RJD2 – overlegenhed i øjenhøjde

Efter i en periode at have plejet sin falset i en singer/songwriter-sump, ingen vist forstod pointen med, er produceren og pladespillerjongløren RJD2 nu back on track. Og onsdag aften lagde han vejen forbi et overfyldt Rust med fire pladespillere, en sampler og en stak behørigt slidte vinyler.

Med pladerne ‘Deadringer’ og ‘Since We Last Spoke’ skabte RJD2 i starten af årtusindet en særegen stil med afsæt i instrumental hiphop i stil med DJ Shadow pyntet med flere soulfyldte vokaler og storladne blæsere. Men i modsætning til DJ Shadows sidste optræden på dansk grund kan man langtfra beskylde RJD2 for at please og lefle for sit publikum.

Koncerten på Rust var en teknisk magtdemonstration, hvor RJD2 fløj som en bi i en flaske mellem pladespillerne og sampleren. Egne klassikere som ‘Smoke & Mirrors’, ‘1976’ og ‘Ghostwriter’ blev scratchet i stykker og lappet sammen med støvet jazz og beskidt 60’er-funk og mere komplekse, melankolske stykker, der demonstrerede en stor alsidighed og et nærmest autistisk overblik, men som også krævede en vis investering fra publikums side.

RJD2 har en organisk og legende tilgang til hiphop og gør en dyd ud af at genskabe lyden fra sine plader med de begrænsninger, pladespillerne giver ham. Det indebar denne aften lidt problemer med nogle hoppende pickupper. Men det var småproblemer, der ikke gjorde RJD2 mindre overlegen men blot bragte ham ned i øjenhøjde.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af