It Hugs Back

De fire fyre, der udgør It Hugs Back, er langt om længe klar med deres debutalbum efter at have lagt en hel del hjemmelavede singler og en enkelt ep bag sig. Denne gang er det så engelske 4AD, der står bag udgivelsen, men på albummet, der er indspillet i hjemmestudiet i Kent, er det stadig DIY-æstetikken, der er omdrejningspunktet for gruppens lyd.

Med et erkendende nik mod My Bloody Valentines bløde støj har bandet formået at skabe en personlig indpakning – eller udtryk om man vil – til deres små popsange. En lidt indadvendt stemning med et orgel, der hele tiden ligger lurende i baggrunden, og så den bløde tilbageholdende vokal. Det gør ‘Inside Your Guitar’ til et aldeles behageligt bekendtskab, der måske ikke kan prale af at være stor kunst, men som om ikke andet byder på en række bløde popmelodier i en pæn indpakning.

Af den grund bliver svagheden også, at It Hugs Back, i samme øjeblik det støjende baggrundstæppe bliver hevet væk, står med en række middelmådige melodier, der i en del tilfælde aldrig bliver rigtig interessante. Men når det kommer til stykket, virker det heller ikke nødvendigt. For den drømmende og tilbagelænede stemning, der præger hele albummet, gør debuten til en behagelig og let støjende krammer, der ikke går gennem krop og sjæl men varmer, så længe det varer.

It Hugs Back. 'Inside Your Guitar'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af