The Rakes

Der er smæk på helt fra start på The Rakes tredje album ‘Klang’. Smæk på den der fandenivoldske måde med hidsige, hakkende guitarer, pumpende bas, stramme trommer og en vokalpræstation, der ligger helt i toppen af den flabede attitude-skala.

The Rakes (med dansk trommeslager i øvrigt) kommer ud af den britiske bølge, der fra 2004 skyllede ind over rockverdenen med bands som Maxïmo Park og Bloc Party. Bands for hvem der ikke var den store forskel på rockklubben og dansegulvet, hvor storbyen er omdrejningspunktet, og hvor den kommercielle britiske rocklyd fra 90’erne ikke fornægter sig. ‘Klang’ følger op på den voldsomt populære ‘Ten New Messages’ fra 2007, og mange steder lyder The Rakes i dag, som The Strokes gjorde for fem år siden – bare med britisk accent. Stramme og enkle tracks med gennemgående tostemmige guitarfigurer og en bas, der pisker vers og omkvæd sammen i et hæsblæsende tempo.

Der er absolut ikke skidt. Men når bund og fundament er så stramt skruet sammen, og konceptet skåret så skarpt, så hviler der et stort ansvar på melodierne. Og her mangler The Rakes lige det sidste. Numre som ‘That’s the Reason’ og ‘Shackleton’ sidder i skabet, men der er desværre lidt for langt imellem de numre, som virkelig tager fat om lytteren. Tekstuniverset er modsat helt igennem fremragende. Humoristisk, ironisk og dejligt causerende over hverdagens (og rockstjernens) trivialiteter.

The Rakes. 'Klang'. Album. V2/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af