Bliss

Anmelderklicheen om musik og årstid i sammenhæng med hinanden er så slidt, at man helt burde holde sig fra den, men danske Bliss får alligevel en omgang. Deres nye ‘No One Built This Moment’ er nemlig så koldt og melankolsk, at det passende kunne have været udgivet ved kyndelmisse. Og på den måde kan man jo sige, at de fortsætter, hvor de slap.

For med både store og små armbevægelser bevæger den danske duo sig i et landskab, der ville være en Tolkien-widscreen værdigt – nøjagtigt som på forgængerne ‘They Made History’ og ‘Quiet Letters’. Ligesom tidligere har de også denne gang fået besøg af Sophie Barker fra Zero 7, men højdepunktet må siges at være Boy Georges samtykke på ‘American Heart’, som er albummets klart mest interessante nummer. Mest fordi det er en fremragende melodi, men også fordi der her søges lidt væk fra yogalokalet og ud på dansegulvet.

Der er ingen tvivl om, at de herrer Steffen Aaskoven og Marc-George Andersen med lethed manøvrerer rundt i deres genre, som vel bedst kan beskrives som melankolsk chillout. Lyden og udtrykket tenderer desværre det harmløse, og for at vende tilbage til Tolkien-analogien kan det bedst sammenlignes med, hvis Midgårds væsner i ‘Ringenes Herre’ kun bestod af hobbitter: Decideret kedelig. Og det betaler man jo ikke 100 kroner for at opleve.

Bliss. 'No One Built This Moment'. Album. Music For Dreams/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af