Filthy Dukes

Det er flere årtier siden, rocken første gang fusionerede med den elektroniske musik, men der ligger stadig en vis rastløshed i mødet, hvad enten man kalder det krautrock, new rave eller electrorock. Engelske Filthy Dukes er ingen undtagelse og har heller ikke kunnet finde rundt i referencer eller genrer på deres debutalbum ‘Nonsense in the Dark’.

De tre festglade dj’s, der sidenhen har suppleret CDJ 1000’erne med guitar, trommer og synthesizere, kommer således vidt omkring på debuten. Det bliver ikke mere stramt end på albummets første skæring ‘This Rhythm’, der har stort potentiale til at blive et sommerhit. Hybriden af genrer fuldendes med tilførslen af hiphop halvvejs gennem albummet på nummeret med den passende titel ’Tupac Robot Club Rock’. Herefter bliver der på både titelnummeret samt ‘Poison the Ivy’ plads til lidt eftertænksomhed efter festen, hvilket virkelig klæder virvaret.

Det er hverken overraskende eller nyskabende, det Filthy Dukes leverer, men til gengæld har de formået at skabe de fremragende melodier, som engelsk indierock, om den er elektronisk eller ej, har for vane at kreere. Og kombineret med velfungerende input fra eksempelvis frYars og Samuel Dust fra Late of the Pier kører de ad et par smutveje stikket hjem.

Filthy Dukes. 'Nonsense in the Dark'. Album. Fiction/Cooperative/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af