Khal Allan ‘Melodier man mindes – Tuder & høvding remixet’

Med ‘Tuder & høvding’ leverede Khal Allan ikke kun sidste års bedste danske hiphopskive men også den mest interessante og originale, siden Malk De Koijn var aktive. Albummet bliver nu fulgt op med en remixet version, hvor særligt udvalgte beatsmede har haft fingrene i rapperens skrydende selvrealiseringsrim og storbyfortællinger.

Og de står på ingen måde tilbage for de fabelagtige originaludgaver. Faktisk formår samtlige remixere som blandt andre Band Ane, Context, DJ Noize, Karsten Pflum og Steen Rock at ramme den dystopiske stemning og uforsonlighed, der ligger i Khal Allans tekster – uden at de af den grund ligner eller læner sig op af originalerne.

Her blendes hårdkogt hiphop, melodiøse jazzgrooves, abstrakt electronica og anarkistiske lydkollager til et stort, sammenhængende manifest. Helt i tråd med det oprindelige albums grænsesøgende ånd og sans for musikalsk mangfoldighed. Og med en lignende evne til at ramme en tidløs tyngde.

Det er ganske imponerende med så broget en skare af producere. Det skal Khal Allan have stor kredit for, lige som hans tankestreger og rim ikke er blevet mindre samtids- eller samfundsrelevante et halvt år efter. Jo, dansk hiphop kan stadig overraske og overvælde. ‘Melodier man mindes’ er simpelthen magi, man misunder.

Khal Allan ‘Melodier man mindes – Tuder & høvding remixet’. 'Melodier man mindes – Tuder & høvding remixet'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af