John Me

Engang imellem står stjerner og måne rigtigt for pladeselskaberne. Her, i eksemplet John Me, sker der følgende: Den talentfulde Mattias Edlund, forsanger i svenske og semisuccesfulde Motorhomes, tager en seriøs afstikker fra livet på landevejen og får fast job, fast løn og stifter familie. Ind og ud af hverdag, pligter og arbejdspladsens daglige trummerum lader hans hoved melodierne få frit spil. Inden længe bliver nætterne, hvor resten af familien sover, brugt på at skrive musik – den musik som vores hovedperson altså ikke kan undertrykke. Så kan historien næsten ikke serveres bedre.

Det store spørgsmål er så, om en så sikkert serveret pr-pakke kan holde vand rent musikalsk. Det korte svar er »ja«. Ser vi bort fra det tåkrummende ordspil imellem kunstnernavn og albumtitel, sidder man med et særdeles velskrevet, poppet rock-album. Albummet holder, fordi Mattian Edlund er godt vokal-mæssigt begavet, og fordi han heldigvis ikke sætter det hele overstyr i pompøse powerballader, som tendensen ellers er på denne slags udgivelser.

‘I Am John’ er velkonstrueret og veludført, og vigtigst af alt så er det hamrende fængende, som det for eksempel høres på nummeret ‘Love Is My Drug’ (hvis du har hørt P3 de den sidste måned, så ved du, hvad jeg snakker om). Edlund demonstrerer også ferm sangskriving i den britiske tradition på numre som ‘An Axe’, og på den mere blødt krøllede ‘Sister’ svæver vi længere ud i westcoast-pophistorien. Denne signatur byder et varmt velkommen tilbage på scenen til John Me med ønsket om mere end 10 tracks på næste album.

John Me. 'I Am John'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af