The Field

Svenske the Field har skiftet Stockholm ud med den tyske techno-hovedstad Berlin, men ikke desto mindre er det hovedsagligt den svenske natur, der har ageret omgivelse til indspilningerne af ‘Yesterday and Today’. Og måske er det de lange lyse nætter, der har inspireret Axel Willner til at skrue en plade sammen, hvor numrene har en gennemsnitslængde på hele 10 minutter. En kendsgerning der i længden bliver albummets hæmsko.

Efter at have turneret alene som laptop-kunstner med debutalbummet ‘From Here We Go Sublime’ fra 2007 savnede Axel Willner fællesskabet og den musikalske udfordring og bidrag, et band kan give. Dette resulterede i, at enmandsprojektet blev til en trio – en ændring der ifølge Willner har givet albummet en anden lyd. Det band-element, Willner eftersøgte, skinner blandt andet igennem på titelnummeret, der fra klassisk ‘Kompakt-techno’ glider over i intense og funky trommerytmer akkompagneret af en svedig basgang, men desværre er her tale om noget nær en enlig svale.

‘Yesterday and Today’ synes egentlig at være en rammende titel i forhold til musikkens vekslen mellem uptempo-elementer og en mere tilbagelænet og atmosfærisk stil, der gør sig godt dagen derpå, hvor efterdønningerne af nattens bas stadig sidder tungt i kroppen. Samlet set mangler albummet dog et forløsende element, der gør, at man som lytter gider komme tilbage.

The Field. 'Yesterday & Today'. Album. Kompakt/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af