Trentemøller – lille-fredag på stor scene

Måske var det frygten for, at folk skulle brænde energien af for hurtigt. I hvert fald har Roskilde Festival i mange år udvist en nærmest moderlig omsorg og slukket lyset og musikken relativt tidligt torsdag aften. Men ikke i år, hvor man glædeligt har valgt at åbne op for den løsslupne ’lille-fredag’, der for længst er blevet kutyme ude i den virkelige verden.

Nattefesten på Orange blev lagt i hænderne på Danmarks ubestridt største klubnavn Trentemøller, og han kvitterede med et forrygende, to timer langt show, som pendulerede mellem dj-set og koncert. Hans dybe, dubbede og detaljemættede techhouse-lyd lagde en solid grundsten, mens bidder af blandt andre Bruce Springsteen, Britney Spears og The Jesus and Mary Chain listede sig ind mellem de tunge beats og forvredne lydeffekter.

De knap 50.000 ivrigt festende publikummer blev desuden budt på talrige gæsteoptrædener fra navne som Steen Jørgensen, Marie Fisker og Mikael Simpson, der tilførte showet yderligere vitalitet, ikke mindst visuelt. Eneste fejlskud var et par afdæmpede indslag, som havde gjort sig bedre i en anden sammenhæng. Her kom de til at punktere den ekstatiske rave-stemning, som Trentemøller ellers effektivt byggede op.

Men det var kun korte udfald i en ellers formidabel fest, der må have fået selv stjernerne på den midtsjællandske nattehimmel til at smide hænderne i vejret. Sådan et torsdagsbrag vil vi gerne inviteres til igen næste år, Roskilde.

Koncert. Orange Scene, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af