Quadron

Trods tømmermænd og offentlig transport har jeg haft en god oplevelse med Quadron. Panden hænger ned foran øjnene, og alligevel smiler jeg saligt og klapper mig diskret på lårene. Inspireret af sprød 60’er-soul og blødende-hjerte-r’n’b bekender de to Boom Clap Bachelors-medlemmer Coco Maja Karshøj og Robin Hannibal kulør ved at lade elektronikken være basen i en ellers så organisk funderet genre som soul.

Det gør de rigtigt godt af flere grunde. For det første er Cocos stemme ikke for fin til at sætte noget på spil. Både rå og klagende, kontrolleret og naiv, alt afhængig af om det er gammel/ny soul, r’n’b eller helt fin pop. For det andet slipper produktionerne af sted med at være både stramme og legende. Intet er overladt til tilfældighederne, men på flere numre spores alligevel en Lykke Li’sk nysgerrighed.

Turen frem og tilbage i den musikalske kalender slutter med en så øm version af ‘Herfra hvor vi står’, at Skousen & Ingemann må være pavestolte af stadig at kunne fremkalde så stærke følelser.

Selvom tempoet ofte er langsomt, bliver det ikke kedeligt, når horn og strygere får selskab af diskrete elektroniske elementer, der præcist byder ind med den kant, som holder kedsommeligheden stangen. Eneste minus er et par langtrukne rene r’n’b-skæringer, hvor kanten aldrig nås, men det trækker ikke meget ned på et flot udforskende album.

Quadron. 'Quadron'. Album. At:tack.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af