Yim Yames

Det er en god gerning at trække George Harrison, som aldrig fik den anerkendelse, han fortjente som sangskriver i The Beatles, frem. Og sangene holder og fungerer godt i Yim Yames’ (aka Jim James fra My Morning Jacket) æteriske og drømmende versioner på ep’en ‘Tribute to’.

Folkmonsteret James indspillede ep’en i 2001 umiddelbart efter George Harrisons død. Fire skæringer stammer fra Harrisons ‘All Things Must Pass’, og to er Beatles-numre fra Harrisons pen. Det er altid en kompliceret affære at begive sig ud i coverversioner. Men ikke desto mindre er det lykkes den amerikanske sangskriver at få skruet en smuk ep sammen, som ikke virker fortænkt og konstrueret, men som snarere, som  titlen angiver, er en ærlig og ukrukket hyldest til Harrison og hans sangskrivning.

James tilgang til den afdøde Beatles-guitarists smukke sange er nemlig helt enkel: Æterisk singer/songwriter med masser af rumklang på stemme og instrument. Og når man lytter til ep’ens højdepunkt, den næsten andægtige version af ‘My Sweet Lord’ (originalen er den, hvor George Harrison gakker helt ud med Hare Krishna-kor), giver den lytteren indtrykket af, at James virkelig har skrællet sangen ind til benet: En enkelt guitar og hans vokal i et nærmest kirkeligt rum bærer hele sangen, hvor originalen med dens wall of sound er langt mere kompleks og sprælsk. Men mere skal der ikke til.

Yim Yames. 'Tribute to'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af