Bad Lieutenant

Fra de indledende toner af det uimodståelige åbningsnummer ’Sink Or Swim’ står det klart, at de tidligere New Order-medlemmer Bernard Sumner, Phil Cunningham og Stephen Morris er kommet fint ud på den anden side efter bruddet i 2007 med den legendariske bassist Peter Hook. Under navnet Bad Lieutenant har de slået pjalterne sammen med guitaristen og vokalisten Jake Evans. Og lyden på debutalbummet ‘Never Cry Another Tear’ er umiskendelig New Order’sk – dertil krydret med Evans’ forfriskende og kantede guitarspil. Og nummeret ‘Twist of Fate’ ville have passet fint ind på New Orders ‘Get Ready’-album fra 2001, hvorpå gruppen dyrkede et mere rockende udtryk.

Til tider savner man dog Hooks karakteristiske basspil, selvom Blurs Alex James leverer et fint stykke basarbejde. Albummets første halvdel bør dog sagtens kunne tilfredsstille inkarnerede New Order-fans. Det høje niveau som lægges for dagen fra start holdes dog ikke helt til slut. Den lidt for sukkersøde ‘Runnaway’ lyder for meget som en flok gamle mænd, der forsøger lidt for hårdt på at være følsomme og inderlige, mens ‘Poisonous Intents’s forsøg på at få folk på dansegulvet mislykkes på grund af nummerets irriterende insisteren på at være mere funky, end hvad godt er.

Alt i alt beviser albummet dog, at der heldigvis fortsat er masser af ungdommelig charme i de gamle venner, og Bad Lieutenant fører på fin vis arven fra New Order og Joy Division videre.

Bad Lieutenant. 'Never Cry Another Tear'. Album. Triple Echo/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af