Blixa Bargeld & Alva Noto – en aften i øveren

Det burde ikke være muligt at fylde en af Københavns største kirker med forventningsfulde gæster, der ved, at de skal udsættes for et støjinferno af bibelske dimensioner. Men fredag aften var netop dette scenariet, da legendariske Blixa Bargeld, med en fortid i Einstürzende Neubauten og Nick Cave and the Bad Seeds, og den elektroniske kapacitet Alva Noto, kendt fra blandt andet sit samarbejde med Ruyichi Sakamoto, indtog Marmorkirken med det erklærede mål at ødelægge folks opfattelse af, hvad musik er og kan.

Bargeld har stemmen og Noto kan sit kram, men den samlede vision var desværre ikke inviteret med på mini-turneen. Publikum blev aldrig taget helt derud, hvor det gør enten rigtig ondt eller godt. Det gjorde det bestemt heller ikke bedre, at Blixa Bargeld lod sine primadonnanykker stå i vejen for den musikalske oplevelse. Med en sjælden mangel på professionalisme lod han sine frustrationer over småting som et mikrofonstativs millimeter-forkerte placering gå ud over selve koncerten. Hans talent er simpelthen for stort til at byde sit publikum den slags.

Koncerten blev præsenteret som »a work in progress«og havde da også i store perioder øvelokalets skitse-agtige præg klæbende til sig. Det betød, at det var de mest strukturerede numre, som gjorde sig bedst og lovede mere end almindeligt godt for det lovede kommende album fra de to tyskere. Blixa has left the building!

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af