Fuck Buttons

Fuck Buttons eksperimenterende musik kan bedst beskrives som en støjende og eskapistisk rumrejse, hvor lytteren sendes på raketfærd gennem skyer og atmosfærer der til sidst ender i ensom og elektronisk vægtløshed. Hverken astronomi eller buldrende rumraketter er dog simpelt, og det Fuck Buttons musik heller ikke. Men lyttere der har fysik og tålmodighed til at lade sig fortabe i englændernes velproducerede lydrejser bliver belønnet.

Bristol-duoen med det promiskuøse og uartige navn bragede frem med deres debutperle ‘Street Horrrsing’ for halvandet år siden. Efterfølgeren abonnerer på samme succesfulde genrebrydende og eksperimenterende opskrift: Et flerlaget lydlandskab af støjdroner, distortion og synthflader bundet sammen af elektroniske beats. Men på toeren er der skruet op for tempoet og de elektroniske momenter.

De syv numre har en gennemsnitslængde på otte minutter. Melodierne starter som simple skeletter og lader sig langsomt bygge op til potente numre med forskellige følsomme indvirkninger. ‘Flight of the Feathered Servant’ er således hypnotiserende, ‘The Lisbon Maru’ er spirituel og lokkende, mens ‘Phantom Limb’ skriger på at blive spillet i sveddryppende klubber.

Fuck Bottons er shoegazer og techno. En omgang eksperimenterende og sfærisk elektronisk noiserock der rammer centralt i den musikalske solar plexus. Duoens andet album er snublende tæt på at være en original perle, men flere steder syrer de elektroniske momenter ud i en omgang frest new age- og trance-lyd, og det er en stor skam.

Fuck Buttons. 'Tarot Sport'. Album. ATP/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af