Placebo – de evige outsidere

Placebo er medicin, der intet er værd, med mindre du selv tror på det. En grundidé trioen af samme navn i over et årti har haft som filosofi, når de har været talerør for alle selverklærede outsidere, tabere og freaks. Ikke mindst takket være bandets ubetingede frontfigur, den evigt angsttyngede teenager Brian Molko, der med et usvigeligt sikkert greb om både androgyn attitude og grandiose guitarposes, igen i aften viste sin overlegne evne som en sanger og guitarist, der formår at løfte allerede gode sange til et højere leje.

Koncerten startede intet mindre end fremragende. Nye numre som ‘Ashtray Heart’ og ‘For What It’s Worth’ var kuldegysfrembringende og kickstartede det allerede overtændte publikum. Desværre forhindrede en nærmest demonstrativ insisteren på stort set at holde sig til deres nyeste udspil ‘Battle For the Sun’ Placebo i at holde momentum. Molko, altid dekadente Stefan Olsdal, den nye hårdtslående trommeslager Steve Forrest og de tre indkaldte lejesvende slap dog alligevel fra den tyndbenede periode med æren i behold på grund af et højt energiniveau, der formåede at holde publikums koncentration fanget, godt hjulpet på vej af et enkelt, men yderst virkningsfuldt lys- og videoshow.

Da Placebo endelig overgav sig med hits som ‘Meds’, ‘Infra-Red’ og ikke mindst en nyspidset og ætsende ‘Taste in Men’, var der ingen i salen, der ikke ville have byttet mindst ti af de nye numre ud med ti hits. Nu måtte vi nøjes med mindre, hvilket gjorde, at taget ikke blev flået af KB Hallen denne aften. Men det løftede sig i perioder.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af