Pet Shop Boys

3 6

Glimtet i øjet har alle dage været dyrehandlerdrengenes foretrukne ansigtsudtryk. Så når de efter over et kvart århundrede på toppen af poppen formaster sig til at udgive en jule-plade, skal det naturligvis tages med et gran kanel. De fem numre skal nærmere betragtes som en lille julegave til fans og fjender end et egentligt bidrag til strømmen af mere eller mindre talentløse forsøg på at lave den nye ‘Last Christmas’.

Det hele starter ellers, som den slags nu engang skal med englekor og klokkespil, men så tager dunder-discoen fat og efterlader ingen plads til hverken barn Jesus, drillenisser eller blot illusionen om en hvid jul. Her er i stedet socialrealisme med desillusionerede betragtninger om højtidens status i dag i linjer som »Families fighting around a plastic tree«.

Og det var så den jul i dyrehandlen. Resten af ep’en har ingen bjældeklang eller granduft over sig, udover lidt toner fra Tchaikovskys ‘Nøddeknækkeren’ på en ligegyldig version af ‘All Around the World’. I stedet bliver lytteren budt på to fine coverversioner. Madness’ gamle 80’er-hit ‘My Girl’ electroficeres og Coldplays ‘Viva La Vida’ tæppebombes med tonsende technotrommer, og Pet Shop Boys understreger endnu engang deres særegne talent for at personliggøre og fortolke andres numre.

Desværre er det ikke nok til at gøre ‘Christmas’ til mere end en parentes i Pet Shop Boys’ imponerende produktion. Om end det er en fin en af slagsen.

Pet Shop Boys. 'Christmas'. Ep. EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af