The Raveonettes – storslået hjemmebanesejr

Glem de utallige sammenligninger og anklagerne om, at The Raveonettes ikke selv har opfundet den dybe musikalske tallerken. So what. Efter den aldeles fornemme opvarmning i form af Lars and the Hands of Light tog Sune Wagner, Sharin Foo og deres yderst kompetente rytmegruppe – Adrian Aurelius på trommer og en fandens steady Jens Hein på bas, begge fra de aldeles glimrende Mellemblond – alle stik hjem på et udsolgt Store Vega.

De lagde ud med den fremragende ‘Gone Forever’ og herefter fulgte den ene støjende popperle efter den anden. Det var til stor fryd, at The Raveonettes havde valgt at komme godt rundt i deres efterhånden rige bagkatalog, og numrene fra debut-ep’en ‘Whip It on’ fra 2002 står fortsat som nogle af duoens stærkeste – herfra fik vi ‘Do You Believe Her’, ‘Veronica Fever’, en intim version af ‘Bowels of the Beast’ samt naturligvis gruppens første hit ‘Attack of the Ghost Riders’.

At Sune og Sharin har droppet den lidt introverte og distancerede tilgang til deres publikum er kun til deres fordel – i aften rockede såvel gymnasieblondinen som svigerfar med, da The Raveonettes spillede op til en ‘Last Dance’, som var det første af tre eksplosive ekstranumre. Herefter fulgte førnævnte ‘Attack of the Ghost Riders’ og slutteligt fik vi ‘That Great Love Sound’ at gå ud i natten på.

Koncerten gav følelsen af at være i halvanden times selskab med gode, gamle venner, som vendte hjem og storsejrede på hjemmebanen. Denne aften stod det klart, hvorfor The Raveonettes er blandt de internationalt mest succesrige danske bands fra 00’erne: De har en kompromisløs lyd, både når de popper, og når de rocker. Og så ser de fandens godt ud, imens de gør deres ting.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af