Holbek – behageligt nedlæg

Nogle gange går rammerne og stemningen forud for musikkens kvalitet. Det må jeg erkende efter at have tilbragt tre kvarter sammen med dj’en og produceren Holbek på Nørrebro Teater lørdag aften.

At man skulle igennem en mindre ørkenvandring i form af stand-up og udholde en snigende højskolefornemmelse, da man blev tvangsindlagt til improvisationsteater, var blot en præmis, som at se en halv times reklamer inden filmen i biografen begynder.

Denne blandede og opkørte optakt faldt faktisk ud til Holbeks fordel. For som nævnt i indledningen så var det ikke musikken i sig selv, der var denne koncerts store force. Bevares, Holbeks let Mikael Simpson’ske dubtronica er fin, og hans debut ‘Frit løb’ udmærket. Men det er ikke noget, der slår benene væk under én. Men som en dæmper på en hektisk aften, som det nødvendigvis bliver i selskab med blandt andre Jonathan Spang, Anders Lund Madsen og Simon Jul, var hans fintfølende numre en pudsig og behagelig kontrast.

Som på sit album hev Holbek den ene gæst ind på scenen efter den anden, i hvad man nærmest kan kalde en stjerneparade af musikere: Steen Jørgensen dystert croonende som altid. Peter Sommer evigt stabil. Turboweekends Silas Bjerregaard som ikke kan træde et forkert skridt i øjeblikket. Maria Hamer-Jensen med sin lækre stemme på settets højdepunkt ‘Hudløs’. Stor kunst? Næh. God underholdning? Bestemt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af