Blood Red Shoes

Britiske Blood Red Shoes består af noget så sjældent som en syngende trommeslager og en kvindelig lead-guitarist. Og ikke andet. Som en slags omvendt The White Stripes er Laura-Mary Carter og Steven Ansell bandets eneste medlemmer, og resultatet er simpel skrammelrock tilsat poppede melodier og vokalharmonier.

Laura-Mary Carters punkede og energiske guitarriff leder tankerne hen imod landsmændene i Arctic Monkeys, men deres sound trækker også paralleller over Atlanten til Yeah Yeah Yeahs og Pixies. Det er tydeligt at høre, at Blood Red Shoes er et band med mange inspirationskilder. Lidt for tydeligt. For selv om ‘Fire Like This’ er bandets andet album, er det som om, makkerparret stadig har svært ved at finde deres egen lyd, og derfor bliver man efterladt med indtrykket af at have hørt det før.

’Fire Like This’ er tungere og en smule mere dyster end debuten ‘A Box of Secrets’, og det klæder Blood Red Shoes at gå lidt ned i tempo. Albummets højdepunkter er at finde blandt de mindre hårdtpumpede numre som ‘Keeping It Close’, hvor en Muse-agtig dysterhed har sneget sig ind, samt den episke ‘Colours Fade’. Alt i alt en fin lytteoplevelse, men briterne formår ikke for alvor at skille sig ud og råbe højt nok til at blive hørt i mængden.

Blood Red Shoes. 'Fire Like This'. Album. V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af