Toro Y Moi

Jeg kommer til at tænke på høj luftfugtighed og sløve 80’er-sommerdage, når jeg hører ‘Causers of This’. Luft der står stille, og fluer der danser i den. Måske er det fordi, Chaz Bundick kommer fra South Carolina, hvor de, i hvert fald i min fantasi, drikker lemonade i solen dagen lang. Under alle omstændigheder er det et rart sted, det 23-årige amerikanske talent under sit musikalske alias Toro Y Moi beamer én hen til.

Albummet byder ind med analog slowmotion-synthpop, knitrende og rungende som slidt vinyl eller den fjerne lyd af en gammel radio. Melodiøse og nostalgisk klingende lo-fi-numre som oppuster en blid, regnbuefarvet sæbeboble af intimitet, afbrudt af funky, Daft Punk-inspirerede lydsekvenser. Og på denne måde indkapsler Toro Y Mois musikalsk innovative univers essensen af – og eksistensberettigelsen for – dreamwave-genren.

Enkelte hukommelsesroterende numre som ‘Blessa’, ‘Talamak’ og ‘Low Shoulder’ står markant og isoleret ud fra helheden. Derudover har albummet mest karakter af et flydende landskab af lyde og stemninger, løst syet sammen af opklippede beats, dekadente gamle samples, Bundicks ærlige, upolerede vokal og hans lyrik, der for den største del kun lader sig delvist aflæse. Men som til gengæld giver luft til lytterens egne drømme.

Toro Y Moi. 'Causers of This'. Album. Carpark/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af