Nephew – én stor familie

»Så klapper I i takt!«. Aldrig har åbningslinjerne i Nephews gennembrudshit ‘Movieklip’ været så passende. En ved første øjekast uhomogen skare af midaldrende provinsfædre, rødkindede teenagere med lyssværd og københavnersmarte boheme-typer hopper og danser, som havde de fået penge for det. Og denne første af fem udsolgte aftener i KB Hallen syntes at blive starten på et sandt triumftog for bandet, der langsomt, men sikkert har udviklet sig til at blive Danmarks husorkester nummer et.

Et problem for Nephew har tidligere været, at de har haft svært ved at trænge gennem deres panser af perfektion og gennemarbejdede sceneshows. Men denne nærmest magiske aften på det ydre Frederiksberg gik alt op i den nok så berømmede højere enhed. Med en i dansk sammenhæng uhørt flot scenografi og et band, som aldrig har spillet bedre, gav Nephew tilpas slip uden at sælge ud. Kodeordene var sammenhold og fællesskab. En følelse der blev understreget af gæsterne Tobias Kippenberger fra The Floor Is Made of Lava, White Pony og Eivør, der alle bidrog smukt til familiesammenkomsten.

Som festens naturlige midtpunkt lagde Simon Kvamm igen nye alen til sit afgrundsdybe talent. Som Danmarks eneste bud på en superstjerne balancerende han sikkert på knivsæggen mellem kølig distance og sitrende nærvær.

Budskabet, om at vi sammen kan klare alt, blev udlevet i en sådan grad, at hele KB Hallen denne aften i marts følte sig som en stor familie. Et smukt bud på folkelighed anno 2010.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af