Petter

Ikke meget skulle være forbedret, før jeg havde været helt oppe og ringe, for Petter laver godt nok oftest det samme som mange andre – han gør det bare lidt bedre og med lidt mere sjæl. På ‘En räddare i nöden’ trækker et par ordinære numre dog helhedsindtrykket ned – til rigtig godt.

Åbneren og førstesinglen ‘Fast för evigt’ lover guld og grønne skove med et frenetisk beat a la Black Milk og et iørefaldende sample på hastige omdrejninger. En ny stil der klæder Petters stensikre flow. Det svenske hiphop-koryfæ har efterhånden nogle plader bag sig uden de store fornyelser, men med små tegn på at han behersker musikalsk udvikling, er han absolut stadig vedkommende.

Efter den fremragende start bliver Petters status som en af Nordens bedste rappere konsolideret med hans upåklagelige flow, altid vedkommende tekster og en mere traditionel stil med soul-samplinger, enkle hooks og et medgørligt tempo.

Men så lukker lufthavnen, og asken lægger sig for en stund som en blød dyne hen over et par skæringer, der lider under energimangel, monotoni i tempo og kedelige Nik & Jay-omkvæd (not that there’s anything wrong with it). Og sagde Petter ikke engang, at sang i hiphop-omkvæd var kedeligt? Det modbevises under alle omstændigheder på ‘Längesen’ med drømmekage-dejlige Veronica Maggio, der synger en yderst vellykket ballade hjem.

Når Skånes festborgmester Timbuktu sætter gang i festen på ‘Älsker din stil’, åbner luftrummet helt igen, og med uptempo-70’er- soul-funket underlægning ender det som pladens absolut festligste nummer og et sikkert sommerhit på svensk P3.

Petter. 'En räddare i nöden'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af