Spot Festival 2010: The Rumour Said Fire – kan når de vil

Rygtet havde bredt sig som en steppebrand, og op af dagen fremgik det tydeligt af de samtaler, man overhørte iblandt festivalens publikum, at The Rumour Said Fires koncert fredag aften ville blive lidt af et tilløbsstykke. Publikum var da også mødt massivt op ude foran salen et godt stykke tid før showtime, og som kvinden ved siden af mig ytrede til sin veninde: »Alle skal se Rumour – selv bonderøvene!« Hun havde ganske ret, både mus og mand var dukket op for at se og ikke mindst høre giraffen.

Efter et pinligt kiks fra konferencieren, der præsenterede kvartetten som »Bandet der ikke behøver nogen præsentation: The Rumour Is on Fire«, gik bandet stille og roligt på scenen i den mørke sal og lagde ud med den lidt anonyme og langsomme ‘Red Light’, hvori bandbesætningen var rokeret en smule rundt, således at trommeslager Christian Rindorf spillede keyboard og bassist Kasper Nissen spillede trommer. Bandet fortsatte ud af samme anonyme spor i de følgende par nye numre, der alle bød på en fint komponeret og orkestreret, men desværre også temmelig ufarlig omgang folkrock med en bismag af indie.

Naturligvis røg publikum op af stolene og skrålede med på en veloplagt udgave af P3-hittet ‘The Balcony’, hvilket blandt andet resulterede i, at en kåd publikummer kastede en porre op på scenen til bandets store fornøjelse. Her virkede det som om, at The Rumour Said Fire endelig fandt storformen og trådte ud af deres lidt for ydmyge rolle. Desværre blev de med det efterfølgende nye nummer ‘Alien’ hevet tilbage i den sikre rille og nummeret, der givetvis vil være at finde på det kommende debutalbum, virkede ufokuseret og halvfærdigt.

Hen imod slutningen af koncerten fandt bandet dog lidt af den vildskab og uforudsigelighed frem, som flere af de andre numre manglede, og der blev sluttet fint af med ‘Evil Son’, så man trods alt gik fra salen med følelsen af, at The Rumour Said Fire godt kan, når de vil.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af