Henrik Olesen

Henrik Olesen giver os et lille lyrisk indblik i sit sjæleliv på sin dansksprogede debut-ep ‘Ukendt under andet navn’. Et tilbageblik på en epoke fornemmer man. Måske et tilbageblik på 25 års musikalsk ægteskab med bror Peter H. Olesen i duoen Olesen-Olesen. Men samtidig skuer Henrik frem mod nye begyndelser, forventningsfuld og med åbent sind, som det formuleres på ep’ens stærkeste skæring ‘Korsvej’: »Kører på motorvej / ved ikke hvorhen / farvel til denne verden som jeg kender den / jeg tager andre steder hen / der er en anden verden / der er en anden udsigt«.

De fem sanges styrke ligger i Olesens solide sangskrivning, som bestemt ikke er at kimse af. Samt en fin tekstskrivning der på bedste vis leger med det danske sprog. Ligeledes er arrangement og instrumentering velfungerende omend en smule uopfindsomt. Olesen, der nu slår sine folder som guitarist i Er De Sjældne, vil utvivlsomt glæde Love Shop-fans med sin solodebut med sin lettere affekterede vokal og sin fine traditionsbundne sangskrivning.

Olesen udtaler selv, at han ikke ved, om ep’en er en »ny begyndelse eller sidste krampetrækning«. Under alle omstændigheder fornemmer man, at de fem numre, ep’en er stykket sammen af, er en samling søgende sange, der på godt og på ondt ikke er styret af en overordnet musikalsk strategi.

Henrik Olesen. 'Ukendt under andet navn'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af