The Count & Sinden

Chancen for at blive rundtosset, forvirret eller svimmel i selskab med engelske The Count & Sinden og deres debutalbum er faretruende høj. I deres overgearede og spraglede dance forsøger duoen faktisk at revitalisere og sætte en ny kurs for en udskældt genre men viser i forsøget, at de kun behersker dansegulvets finmotorik.

Lad os slå det fast med det samme: The Count & Sindens housemusik fanger ikke mange i et hipster/indie-klientel, hvor LCD Soundsystem er danseeminencen. Den engelske duo erobrer nemlig et dansegulv med velkendte dance-opbygninger og opfordrer hidsigt til røvsvingende og svedige eskapader uden ophøjede tanker om kunstnerisk udtryk. Det er festen og det stopfyldte dansegulv, der tæller.

Alligevel forsøger duoen at tænke nyt. De henter nemlig deres inspiration fra verdensmusikkens skattekiste og hiver det uden tøven ind i lydbilledet, så det bliver et sammensurium af house, techno, dancehall, hiphop, electro, ragga, garage, afrobeat, booty bass, latin funk og rave. ‘Mega Mega Mega’ fremstår derfor eksperimenterende og nuanceret men formår alligevel ikke at imponere, da lydbilledet pendler skizofrent mellem forskellige udtryk uden at slippe fri af den klassiske dance-lyd.

Bølgerne af højhastighedsbeat forbliver på trods af deres forskelligartede indpakning kedelige, trivielle og uden fornyende indhold. ‘Elephant 1234’, ‘After Dark’, ‘Hold Me’ og ‘Do You Really Want It’ har dog alle et stringent hitpotentiale og rager selvsikkert op blandt albummets 12 numre og vidner om, at selv om The Count & Sindens debut nok kun vil skabe minimal opmærksomhed, så kan duoen med tiden lykkes med deres prisværdige mission.

The Count & Sinden. 'Mega Mega Mega'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af