4 Guys From the Future

Det var ren kælen for popøret, da Tambourhinoceros tidligere på året udgav deres første album med psychpopperne Treefight For Sunlight. Nu er turen kommet til næste band, pladeselskabet har i stald. 4 Guys From the Future bevæger sig dog i et langt mere kompromisløst univers. Og det er både godt og skidt.

‘Under the New Morning Sun’ udfordrer lytteren allerede fra første skæring med det otte minutter og 22 sekunder lange titelnummer, der byder på et vidunderligt sløvt univers, der undervejs suppleres af et virvar af forskellige, støjende effekter. Noget af et sats som albumåbner, men resultatet er faktisk ganske vellykket.

Lettere tilgængeligt bliver det dog også undervejs, hvor ‘Don’t Help Me’ og ‘Life Is Up to You’ står som højdepunkter med forsanger Bjarke Porsmoses fængende melodier i fokus. Og så er der ‘I’ll Take You Away’, der er albummets absolut smukkeste nummer med dets fantastiske stemningsskabende blæsere samt en hjerteskærende guitarsolo.

Til tider virker det dog mere arty, end godt er. Det gør numre som ‘Cutting Your Heart Out’ og ‘The World Falls Into a Deep Sleep’ til mystiske instrumentalnumre, det er svære at finde humlen i. Det sluttelige indtryk af de fire fremtidsfyres artpop-debut er dog overvejende positivt, og det skulle ikke undre mig, om denne udgivelse bliver endnu en succeshistorie for Danmarks pt. mest omtalte alternative label.

4 Guys From the Future. 'Under the New Morning Sun'. Album. Tambourhinoceros/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af